Do systémů monitoringu pracovišť a výrobních linek lze zařadit prakticky libovolný stroj, zařízení nebo výrobní linku. Monitorované pracoviště může být doplněno o vizualizační LCD obrazovku nebo panel STAB2. Jedna obrazovka nebo panel slouží zpravidla pro jedno samostatné pracoviště k rychlé informaci obsluhy pracoviště. Standardně je zobrazována hodnota PLÁN (počet kusů), VYROBENO (počet kusů) a TREND přepočtená hodnota plnění plánu v %. Naměřené hodnoty jsou načítány do

systému postaveném na stanicích DOMINO XPU a dále zpracovávány.

Jedinečnou výhodou tohoto systému je možnost sledování různých strojů a zařízení bez ohledu na jeho typ, či výrobce případně i určité druhy ruční výroby! Pokud jsou výstupní informace získávány z řídících systémů strojů, je nutná spolupráce se servisní firmou nebo pracovníky údržby. Pokud není k dispozici naprogramovaný logický výstup (I-0), například u jednoduchých strojů bez řídících jednotek, lze ve většině případů snímat požadované hodnoty jiným způsobem.

Vizualizace a analýza v programu PROTAGONWEB a PROLOGEN umožňuje kontrolu výroby, dodržování technologických postupů, časů, pracovních přestávek a servisních úkonů. Tato data dále analyzovat a exportovat do do nadřazených firemních databázových systémů, například SAP.